Erikoiseläinlääkärin,Sari Jalomäki Malmin eläinklinikka Apex, tutkimuksessa selvisi seuraavaa:

Vasemman silmän linssin takakapselin todennäköinen trauman aiheuttama osittainen pereämä, kaihimuutos seurauksena, tilanne apraikaa melko rauhallinen, mutta aiheuttanut kuitenkin iriitin, hieman lasiaisen etuosan reaktiota. Silmänpaine hieman tulehdustilasta johtuen alhaisempi kuin oikeassa silmässä. Oikeassa silmässä ei poikkeavaa.

Haaveri tapahtui elokuun alussa, kun typsyillä oli juoksut, Feikki kiipesi 2m seinän yli ja todennäiköisesti on lyönyt päänsä, kun on rimpuillut itsensä ahtaasta välistä vapaaksi.Tapahtumasta ei ole muuta todistetta, kuin että Feikki tuli parina pvänä ulko-ovella vastaan. Pari pvää tapahtuneen jälkeen, huomasin, että vasen silmä oli vaihtanut väriä.

Suvin kanssa asiasta juttelin ja seuraavalla vkolla vein Feikin paikalliselle ell joka tekee myös virallisia silmäpeilauksia. Hän ei nähnyt mitään "hälyyttävää", kuin jonkin muutoksen linssin takaosassa, ja diaknosoi sen kaihiksi. Sanoi että seurataan ja puolen vuoden kuluttua kontrolli.

Jatkohoitona nyt on Voltaren silmätipat, rauhoittaa tulehdusta. Vuoden vaihteen jälkeen leikataan, jotta näkö voidaan "pelastaa" vasemmassa silmässä. Muuten sokeutuminen on 100% varma, varsinkin kun tulehdukseen käytettävät tipat on doping-lista kamaa, eli jos ei käytetä tippoja tulehdus pahenee. Tulehdus edistää kaihia ja kaihi ylläpitää tulehdusta. Kauhea oravanpyörä.