Do diin, ensimmäiset lomapäivät vietetty. Perjantainahan hommat venyi niin että töistä pääsin "karkaamaan" vasta 17.00 jälkeen. Monta hommaa jäi vielä tekemättä, mutta ei ne hommat mihinkään sieltä karkaa. Hoidetaan pois tällä vkolla jonakin päivänä. Kieli ulkona

Lauantai aamuna käytiin Cabyn kanssa jäljestämässä, kuuma oli ja käärmekin nähtiin. Siis Caby näki, minä en varmaan olis huomannutkaan ilman tuota ihmistutkaa Silmänisku

Harjoitukset meni ihan ok, koulutettavaa on mutta sen takiahan pellolle mentiinkin.Iltapvä meni erilaisissa kotihommissa. Jukka teki Lyyralle tottisharjoituksen, ja todettiin että koira on sen verran nopea oppinen ettei paikalleen kannata jäädä tahkoamaan. Illalla lähdettiin Kokkolaan Mustakari in Memories tapahtumaan, vapaaliput oli ansaittu aiemmin alkuvuodesta. Esiintyjistä ennätimme nähdä Musta Joutse ja POPEDA!!! ensimmäinen oli hyvä bändi, artistin ääntä oli miellyttävä kuunnelle ja sanoistakin sai selvää. Mutta Pate!!! Sairaan hyvä, mahtava fiilis.. kyllä kannatti lähteä. Valitettavasti loppuilta hieman lässähti muista syistä, mutta elämä on... POPEDA on paras.

Sunnuntaina pentujälki kurssille osallistui 4 koirakkoa + 1 kuunteluoppilas. Ennätimme tehdä 2 kierrosta, ohjeet kotiläksyistä ja sovittiin seuraava tapaaminen. Minulta paloi selkä TAAS... illemma ei omien koirien kanssa tullut mitään tehtyä.

Maanantaina kaikenlaista pientä puuhastelua, terassin aitalautojen maalausta, pihan siivoilua, päikkärit baden-badenissa, sisällä paikkojen järjestelyä, kolmikolle ruutuharjoitukset. Illalla Cabyn kanssa jäljelle, Allulla oli taas viettiä niin että paukkui. Alku matkasta koira oli väsyttää itsensä, mutta pääsinpä kerrankin kouluttamaan ja samalla kuitenkin tuli muistutus miten pienesti tätä koiraa pitää ohjata. Lilli jäljesti todella hyvin, Cabyn oma keskittyminen auttoi varmasti asiaa. Feikki oli myös hyvä, tein vastatuuli jäljen ja pääsin vaatimaan askelaskeleelta etenemistä, kuin vauhti meinasi kiihtyä liikaa. Äffä on kone, kunhan ohjaaja pysyy tarkkana.

Jukka teki Lyyralla vuoden ensimmäisen jäljen, viimevuonna oli tehty yksi jälki ja edellisenä syksynä (pikku pentu aika) kaikki loput eli ne pohjat. No niin...

Kun ei tarkenna niin näinkin voi käydä;

Olin laittanut makupalat valmiiksi, puhelimessa sovitun mukaisesti. Mun ajatus oli että 2 namia/askel, kantaan ja kärkeen, Jukka oli tarkoittanut että 1 nami/askel. 200 kpl nameja, 2 ruokarasiaa ja Jukka lähteen tekemään jäljen, sen enempää ei asiasta keskusteltu.

Lähdettiin ajamaan jälkeä, aloitus näytti katastrofilta Lyyra kehittää sitä viettiä kun ruuasta on kyse. Mutta muutaman askelleen "riehumisen" jälkeen vauhti alkoi tasaantumaan, kaikenlaista pientä siinä tapahtui.. kuuluu asiaan. 1 rasia ok, maahan ja siitä koira jatkamaan jälkeä. Kysyn jossain vaiheessa Jukalta että onko 2 namia askeleessa, koira kun ei missään vaiheessa ota kuin yhden. No, vastaus ei ole kuin 1. Hmmm.. typsyllä on 200 askelta pitkä jälki, noin niinku kauden alkajaisiksi. Mutta!!! Jäljen aikana saatiin opetettua 2 asiaa koiralle, kuinka tulee työskennellä että pääsee eteenpäin ja miten toimitaan jos joutuu puhaltamaan, eli suu auki ei edetä. Lyyra on KONE jäljellä. Jukka oli yhtä hymyä homman päätteeksi, mikä ettei tuollaisen suorituksen jälkeen hymyilytäkin. Aiempien koirien kanssa kun on saanut taistella, jotta ne sais jäljestämään. Tän tytön kanssa ei sellaisesta tarvitse huolehtia.

Illalla käytiin vielä tottistelemassa, harjoitukset oli OK. Tarvitsee vain treenaa lisää.

Tänään sitten harkat jatkuu. Mahtavaa!!

Se oikea myymälä projekti etenee... jälleen Cool