Allun ja Feikin osalta vkon takaiset tehotreenit kantavat hedelmää.

Keskiviikkona ja perjantaina Feikki oli erittäin tasapainoinen, esitti vahvaa haukkutyöskentelyä. Perjantaina Feikki teki puhtaat irroitukset ja vaihtoi vietin hienosti, eli aloitti painostavan haukkumisen,heti irroituksesta eikä yrittänytkään tökkiä hihaan.

Allun kanssa käytiin Vaasassa torstaina, 2 kierrosta ja aivan mahtava tunne harjoitusten jälkeen. Kanavointien kanssa pitää vielä tehdä töitä, mutta kun ei ohjaajan ja koiran kanssa ole konflikteja, tämäkin osio on vain koulutusvaihe jolloin koira ei saa aktivoitua omatoimisesti. Vasta ohjaajan luvalla.

Lauantaina alkoi tottis treenit Kakojen kentällä, käytiin poikien, A ja F, kanssa tottistelemassa ja hyvää harjoitusta saatiinkin muidenkin koirien+ohjaajien tehdessä omia juttuja samaan aikaan. Pieni takapakki tuli kun 2 koira pääsi tappelemaan, ja Allua en enään sen jälkeen saanut työskentelemään kanssani intensiivisesti.

Tuotakaa haveria ei olis sattunut jos koirat olis olleet kytkettynä, molemmat tappelupukarit oli täysin irrallaan. Huolestuttava tapahtuma, toivottavasti ei enään toistu.

Viimeaikoina on kuulunut juttuja erilaisista koulutuksista yhdistyksissä, harmillisinta näissä koulutuksissa on ettei kouluttaja kykene kertomaan miksi jotain pitää tehdä. Kouluttaja ei kykene huomioimaan koirakon koulutustasoa, koiran ominaisuuksia, saati auttamaan vaikeissa ongelmissa. Kaikki laitetaan samaan muottiin, ilman mitään perusteluja taikka selventämistä miksi.