Ajelin lauantaina Vaasaan purutreeneihin Allun ja Feikin kanssa.

Lähtiessä keli oli aurinkoinen, mutta todella kylmä tuuli pilasi tunnelmaa. Kun pääsin harjoituspaikalle taivas oli pilvessä ja tuuli edelleen kylmä sekä kova. kohta alkoi vielä lumisade, untuvatakin mukaan ottaminen ei ollut lainkaan liioittelua.

Feikille tein hieman seuraamista, Minna Pättikangas toimi apuohjaajan, varmistaen koiran suoruuden sekä oikean paikan. Käännökset, rytminvaihdokset meni moitteettomasti. Kiitos Minna avusta.

Allulle tehtiinkin 2-kierrosta puruja, ekalla ei koiran kapasiteetti/koulutustaso riittänytkään mm:n suunnitteleman harjoituksen läpiviemiseksi. Tarkoitus oli päästää koira ns. löysille haukkumaan mm:n eteen ja oikeasta toiminnasta puru hihaan. No kun vietti laski eikä toimintamalli ollutkan varma, Allu kävi jyrsimässä vähän sieltä sekä täältä. Toisella kierroksella palattiin blokkaukseen ja harjoituksesta jäi erinomainen fiilis. Todettiin ettei kerran viikossa treenit maksa vaivaa, tarvitaan useampia toistoja ja sitten vaikke rehellinen "tauko". Toimii monessa muussakin lajihajoittelussa, paremmin kuin vähän sinnepäin sählääminen.

Feikille tehtiin vietinvaihto- ja haukkuharjoitus. Fn haukkuminen ja oikealla toiminta-alueella pysyminen on varmistunut, jotta harjoitukseen saadaan vielä paremmin oikeat elementit täytyy jatkossa olla mukana apuohjaaja. Feikki on niin vahva, etten saa yhdellä kädellä, (vielä vasemmalla!) pidettyä sitä varmasti paikallaan.

Mutta suunta on oikea, näitä jatketaan, mahtava fiilis kun on löytynyt toimiva koulutusmalli ja ihan kotimaisin voimin voidaan viedä koulutuksia eteenpäin. Kiitos DogSportin väki! Cool