Vklna aloitin Feikin tottistelut, kovassa kaasussa poika olikin, mutta kuuliainen eikä blackoutteja tullut. Jatketaan lähinnä vietin säilyttämistä, ilman että stressitaso nousee liikaa. Huippusuoritukseenhan kuuluu pieni annos stressiä.

Allun kanssa aloitin, kun kerran uhosinkin, pöydällä noudon alkeet. Eli kapulan pitäminen varmalla otteella. Aikansa se vei, että Allun sain tajuamaan ettei ole vaihtoehtoja. Loppujen lopuksi Allu otti kapulan, no pienellä suostuttelulla, puri siihen rauhallisesti ja varmasti. Ja täydelliseksi harjoituksen teki, kun otin kapulasta kiinni A puri entistä lujemmin kiinni ja katsoi suoraan silmiin Cool

Jukka teki lumitöitä, alkaen pe iltana 3 tuntia jatkuen lauantaina 4 tuntia, eikä sittenkään koko piha ollut "auki". Ja lisää lunta on tullut kokoajan! Huuto taidetaan tarvita lumilinko talouteen. Ja siihen päälle sitten purutreenit.

Pieni porukka oli tottistelemassa, koiria pitää viedä eteenpäin ja samoin alkaa vaatia lisää suoritukselta. Mutta jos ei ohjaaja tätä ymmärrä eikä halua, ei voida enään puhua koirankouluttamisesta.

Pakkoa niin vähän kuin mahdollista, palkkaa vain sen verran kuin on tarpeen. Nämä pitää oppia annostelemaan. Ilman pakkoa ei saada varmaa loppusuoritusta sekä kuuliaista koiraa, ilman palkkaa ei saada vietikkäästi toimivaa koiraa.

 

HUOM!!! Peltojälki koulutukseen on "paikat" täynnä, varakoirakoita otetaan vielä, samoin kuunteluoppilaita mahtuu.